Schlumberger Zgodba o veliki avstrijski znamki

Schlumberger Zgodba o veliki avstrijski znamki

Zgodovina družinskega podjetja Schlumberger se začne z Robertom Alwinom Schlumbergerjem, rojenim v Stuttgartu leta 1814, ki je moral po očetovi smrti opustiti študij in postal poslovnež. Ta dejavnost ga je pripeljala v Reims v Franciji v šampanjske kleti Ruinart Pére et Fils, kjer je postal mojster kleti in vodja proizvodnje.Leta 1842 je Robert Alwin ustanovil hišo Schlumberger in proizvajal visokokakovostna peneča vina po šampanjski metodi.

Sredi 19. stoletja je hiša penin Schlumberger pridobila velik pomen tudi kot proizvajalka rdečih vin. Robert Schlumberger je uvozil nekaj rdečih sort grozdja in jih prvič posadil v Avstriji. Velja za pionirja na tem področju in je bil prvi, ki je v Avstriji gojil francoski sorti grozdja cabernet sauvignon in merlot.

Po mirovni pogodbi v Saint-Germainu Schlumbergerja ni bilo več mogoče imenovati šampanjec, čeprav je način proizvodnje, imenovan "Méthode Traditionnelle" (tradicionalna fermentacija v steklenicah), ostal enak do danes.Štiri generacije in dve svetovni vojni pozneje, leta 1973, je Robert Schlumberger brez otrok, pravnuk ustanovitelja, končno prodal klet družini podjetnikov Underberg, ki v 5. generaciji prav tako vodi družinsko podjetje. Četudi žlahtni kapljici ne rečemo več šampanjec, je način pridelave ostal enak do danes.Od leta 1842 se najbolj dovršena in tradicionalna "Méthode Traditionnelle" iz Šampanje prideluje in razvija v Schlumbergerju z največjo skrbnostjo. Fina perlaža penine nastane med drugo fermentacijo neposredno v steklenici. S previdnim stresanjem steklenic se kvasovke zberejo v vratu steklenice in se odstranijo med kasnejšim degoržiranjem (defermentacijo).

Vsaka steklenica Schlumbergerja se stara na drožeh najmanj 12 mesecev, z Reserve in Large Reserve še dlje. Pri Schlumbergerju je vinska pika na dnu steklenice značilnost kakovosti za proizvodnjo po metodi Méthode Traditionnelle.

Preveri ponudbo in si zagotovi svoje najljubše peneče vino Shlumberger.


Liquid error: include usage is not allowed in this context