Vina za popolno večerjo

belo vino, peneče vino, rdeče vino, vino -

Vina za popolno večerjo

Praznični dnevi kjer si vsi privoščimo izjemne gurmanske večerje zahtevajo vinsko piko na i. Za vas smo pripravili izbor izjemnih vin za vse hode vaše prefinjene večerje.

Vina za popolno večerjo! 

Prefinjen Aperitiv: Peneče Vino Prosecco Superiore DOCG Valdobbiadene Terra Serena 0,75L

To vino je primerno za vsako priložnost, z nežnim in zelo sadnim okusom je odlično predvsem kot aperitiv s prijatelji.
Tu je nekaj predlogov za odlične kombinacije z najbolj znanimi italijanskimi mehurčki na svetu!

  • izbrano meso in siri

  • polnjene foccacie

  • polnjeni datlji

  • vol au vent s krompirjem in sirom

  • baci di dama slani s tuno

  • ostrige in križnice

  • eksotične jedi sušija in sašimija

  • testenine in rižote z jurčki in tartufi

  • sveže solate

Prosecco postrežemo v visokih, ozkih kozarcih z velikimi pecljem, ki je tudi votel, tako da ima sproščeni ogljikov dioksid čim daljšo pot.

Rožnat odtenek naredi vino izjemno elegantno in rafinirano, cvetlične vonjave ga naredijo zelo prijetnega, kar dodaja živahno in obstojno svežino, zaradi česar je degustacija še bolj vsestranska in lahkotna. Peneče vino Rosé iz Santa Margherita združuje tri različne sorte grozdja v vznemirljivo in zanimivo penino.

Predjed: Peneče Vino Rose’ VS Brut Santa Margherita 0,75L

Slastno kot aperitiv, odlično za spremljanje široke palete ribjih predjedi, okusnih receptov in bogatih arom. Poskusite ga tudi z začinjenimi jedmi, značilnimi za orientalsko kuhinjo. Odlično se bo podala z ribjimi predjedmi in vsemi vrstami jedi s svetlo teksturo, ki so bogato aromatične:

  • škampov ceviche z mangom in kakijem ter rožmarinov biskvit z oljkami

  • hobotnica v solati

  • goveji ali zelenjavni carpaccio, za lep dokončan okus dodamo malce svežih

    jagod

  • telečji ali goveji jezik s kozjim sirom

Peneči Rose’ postrežemo v visokih, ozkih kozarcih z velikimi pecljem, ki je tudi votel, tako da ima sproščeni ogljikov dioksid čim daljšo pot.
Glavna jed z morskimi dobrotami: Belo Vino Chardonnay Moro

Moro slovenski vinar, ki je za svoja vina prejel številne nagrade in priznanja, predstavlja Chardonnay, ki se odlično poda k testeninam, toplim mediteranskim jedem in jedem z belim mesom:

  • jed z perutnino

  • jed z osličem, tuno ali lososom

  • testenine, ki slonijo na omaki iz sirov

Vino postrežemo v manjšem kozarcu na peclju, da se lahko hlapne arome, ki se sprostijo v kozarcu, združijo in koncentrirajo na ožjo odprtino. Tako jih lažje zaznamo.
Glavna jed z mesnimi dobrotami: Rdeče Vino Cabernet Sauvignon Moro

Prav tako iz prestižne slovenske kleti Moro še eno odlično suho rdeče vino rubin rdeče barve z vijoličnimi odtenki, starano v jeklenih sodih. Odlično se poda k:

  • jedem s plavo ribo
  • jedem s temnimi deli perutnine
  • rezancem, raviolom, kanelonom
  • telečjimi jetrci s školjkami v buzari na rdeče

Vino postrežemo v širše in večje kozarce na peclju. Tako se ob večji površini lažje sproščajo težko hlapne arome, ki jih ta vina vsebujejo.

Za popoln zaključek ob sladici: Vino Santero Dilé Muškat 0,75L

Muškat je vino, ki ga lahko uživamo kot aperitiv, desertno vino, ga zmešamo v različne koktejle, kombiniramo z raznimi jedmi in obogatimo marsikatero pojedino. Odlično se poda k:

  • sadnim sladicam (še posebej z vsemi vrstami jagod)
  • panacoti 
  • vanilijevim sladoledom

Vino postrežemo v kozarcu na peclju oblike tulipana. Ideala servirna temperatura je 6-8 ° C.

Hitro pohitite in ne zamudite te edinstvene ponudbe po privlačni ceni in poskrbite za nepozabne večerje kjer boste navdušili vsakogar. 

 Preveri ponudbo.


Liquid error: include usage is not allowed in this context