Windspiel - Zvestoba domu, kakovost in veselje do eksperimentiranja

Windspiel - Zvestoba domu, kakovost in veselje do eksperimentiranja

Zvestoba domu - kakovost - veselje do eksperimentiranjaKaj se zgodi, ko se prijatelji združijo, da naredijo svoje žgane pijače? V najboljšem primeru nastane nekaj takega kot blagovna znamka Windspiel. Sandra Wimmeler in Denis Lönnendonker sta želela narediti svoje in sta prišla na idejo, da bi sama izdelovala gin. V ta namen so se naselili sredi podeželja in se odločili ujeti duh Vulkaneifla v svoje pijače. Leta 2014 je bil položen temeljni kamen za zdaj mednarodno uspešno manufakturo Windspiel.

Z Windspiel Gin in drugimi žganimi pijačami, kot sta Windspiel Potato Vodka ali Kraut & Knolle, se vse vrti okoli krompirja. Tudi podvig se je začel z njegovo pridelavo pred dobrimi šestimi leti. Ekipa trenutno goji krompir v Vulkaneiflu, ki ga kot surovino predelajo v kašo. Alkoholni fermentaciji sledi destilacija, pri izdelkih, kot je Windspiel Premium Dry Gin, pa naravne aromatične sestavine najdejo pot v destilat. Domačinska povezanost je tudi tu očitna, saj se če je le možno uporabljajo rastline iz regije.Friderik Veliki naj bi se zaljubil v krompir in prav on je takrat začel s pridelavo krompirja v Nemčiji. Eden od njegovih hobijev so bili elegantni, bliskovito hitri hrti. Nad živalmi je bil tako navdušen, da so ga z njim celo pokopali. Ko so se ustanovitelji spopadali z zgodovino krompirja, je hobi Friderika Velikega navdihnil poimenovanje prvega žganja in podjetja. Vsaka steklenica Windspiel zato na etiketi krasi elegantnen hrt.Kar se je začelo kot želja po svobodi in nagnjenost k sanjanju, je zdaj uspešno na nacionalni in mednarodni ravni. Takrat je bila manufaktura Windspiel v marsičem pionirska, predvsem pri ginu, ki takrat v Nemčiji še ni cvetel. Poslovni prijatelji so svoje vizionarsko razmišljanje ohranili vse do danes. To dokazuje njeno nagnjenost k razvoju in eksperimentom. SANDRA ni le strastna oboževalka gina, ampak obožuje naravo in kuhanje. Rada združuje vse tri hobije in izpopolnjuje z. B. pečenka iz divjačine s kančkom brinovega žganja. Brez njene strasti do gina in njenega zagona v Windspiel Manufaktur nič ne bi delovalo.

DENIS je poln nasprotij: po eni strani ima raje lepše stvari v življenju, po drugi strani pa želi, da bi bilo vse čim bolj preprosto. Prav to vgrajuje v žgane pijače, ki združujejo prefinjenost s primernostjo za vsakodnevno uporabo.

Preveri vse izdelke Windspiel.


Liquid error (snippets/sc-pb-25052016 line 1): include usage is not allowed in this context