DOSTAVA IN VRAČILA

OPOZORILO! Zaradi posebnih okoliščin, povezanih s COVID-19, lahko dostava vašega naročila trajala nekoliko dlje časa. Za nevšečnosti se vam že vnaprej opravičujemo!
Sprememba pogojev za dostavo in vračila veljavna od 01.07.2021 .
PREVZEM NAROČILA

Kupec lahko naročene izdelke prevzame na več načinov:

- osebni prevzem pri ponudniku ali

- dostava na dom.

Osebni prevzem naročila:

Pri osebnem prevzemu lahko kupec naročilo prevzame po potrditvi naročila in opravljenem plačilu na izbrani datum in uro. Za osebni prevzem naročila je kupcem na voljo čas, v okviru katerega lahko izberejo želeni datum in uro prevzema:

- od ponedeljka do petka od 9 - 16 ure,

Odgovorna oseba je dolžna izdelke iz naročila kupcu predati v brezhibnem stanju. Naročilo kupca se v spletni trgovini hrani do konca delovnega dne (do konca delovnega časa spletne trgovine), predvidenega za prevzem. V primeru, da kupec po tem času še vedno ni prevzel naročila se naročilo stornira, morebitno plačilo pa se kupcu vrne na njegov TRR.

Zakon o omejevanju prodaje alkohola v okviru spletne prodaje prepoveduje prevzem oziroma dostavo alkoholnih pijač med 21. in 7. uro naslednjega dne. Kupcu se priporoča, da v kolikor njegovo naročilo vsebuje alkoholne pijače, naročilo prevzame pravočasno oziroma izven prepovedanih ur, saj mu v nasprotnem primeru zaradi prekrška ponudnik naročila ne bo mogel izdati.

Dostava na dom in brezstična dostava:

Dostavo naročenega blaga paketno dostavlja naš pogodbeni partner Pošta Slovenije.

Kupec krije poštnino sam, razen v kolikor je drugače določeno. Stroški dostave znašajo so razvidni pri vsakokratnem naročilu. Cenik poštnine se obračunava po teži pošiljke:

Za en paket na en naslov, cene poštnin so se spremenile in so veljavne nove cene od 01.07.2021 .

Do 2kg – 5,13€

2kg – 5kg – 6,24€

5kg – 10kg – 7,53€

10kg – 15 kg – 8,82€

15kg - 20kg – 10,02€

20kg - 25kg – 11,54€

25kg - 30kg – 13,16€

30kg - 40kg – 15,28€

40kg - 50kg – 17,83€

Brezplačna dostava je od 01.07.2021 nad 50 €.

V primeru, da je dostava za kupca brezplačna, je kupec o tem obveščen, ko se izdelek prikaže v »košarici«. Izdelki z brezplačno poštnino so označeni s simbolom »dostavnega vozila«.

V primeru nakupa pijač znamke ISH, so stroški poštnine breme prodajalca.

Ne glede na gornja določila, pri nakupu piva in brezalkoholnih pijač, stroške poštnine plača vedno kupec (razen v primeru nakupa pijače ISH).

Brezplačna poštnina nad zneskom 50,00 EUR velja samo pri nakupu alkoholnih pijač, vina, čokolade in pijač znamke ISH.

V primeru nakupa določenih izdelkov, stroške poštnine krije vedno prodajalec. Kupec je o tem obveščen, ko se izdelek prikaže v »košarici«.

Naročeno blago, ki je na zalogi, bo dostavljeno predvidoma v 2 do 3 delovnih dnevih, v ostalih primerih pa do 15 dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 delovnih dni po prejetem naročilu. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu. V primeru, da naročenega izdelka ni na zalogi ali da naročila ni mogoče izvesti zaradi drugih razlogov, bo uporabnik obveščen po elektronski pošti. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosimo kontaktirajte).

Na dan dostave bo dostavna služba kupca predhodno obvestila po telefonu glede same dostave. Načeloma se dostava vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah – lahko vam paket dostavijo tudi na delovno mesto.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih naš pogodbeni partner dostav blaga ne izvaja.

Prevzem izdelkov iz naročila kupec potrdi s podpisom dobavnice na mobilnem terminalu. Kupcu se priporoča, da pred prevzemom naročila izdelke pregleda in se s tem prepriča, ali izdelki ustrezajo naročilu in pričakovanjem kupca. V primeru, da naročilo vsebuje izdelke s starostno omejitvijo, ima zaposlena oseba oziroma dostavna oseba pravico predhodno zahtevati od kupca, da z javno listino, s katero se dokazuje istovetnost oseb, izkaže svojo starost. Če kupec to odkloni, se mu izdelkov ne sme prodati (alkoholne pijače in pijače, ki so jim dodane alkoholne pijače).

V primeru, da se opravlja brezstična dostava na dogovorjeno prevzemno mesto, ko je to mogoče, se pri prevzemu naročenega blaga ni potrebno podpisat na skener dostavnega kurirja, temveč bo kurir v skener sam vpisal ime in priimek kupca. S tem bo opravljen prevzem blaga s strani kupca.

Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.

V primeru naročil do 15. ure bo pošiljka predvidoma dostavljena naslednji delovni dan. Poštnino zaračunavamo po ceniku Pošte Slovenije.

Pošiljke so vročene med 8.00 uro zjutraj in 16.00, lahko tudi izbirate med dvema možnostma glede časa dostave; do 10. ure dopoldan in po 16. uri. Obe posebni dostavi se zaračuna dodatno 0,92€ z vključenim ddv.

V primeru pošiljanja paketa s plačilom po povzetju, se plača le dejanski znesek, katerega ste prejeli ob potrditvi naročila s strani spletne trgovine https://trgovina.venkavojo.si.

V primeru, da ob dostavi niste dosegljivi, Vas bodo obiskali še enkrat oziroma boste v vašem poštnem nabiralniku prejeli obvestilo o prispeli pošiljki.

ZAVRNITEV NAROČILA

Ponudnik lahko z utemeljenim razlogom naročilo zavrne v naslednjih primerih:

- pri opisu oziroma ceni izdelka je zaznana napaka;

- avtorizacija za izvršitev plačila s strani banke ni potrjena, zato plačilo ni možno;

- skladno z ZOVPot v primeru, ko kupec zlorablja pravico do vračila izdelkov;

- ponudnik s strani banke ali državnega organa prejme obvestilo o zlorabi bančne kartice, ali o kakršni koli drugi zlorabi, ki narekuje storno naročila.

- ponudnik lahko kupcu zavrne naročilo v primeru, da je kupec predhodno najmanj 3x neutemeljeno zavrnil naročeni izdelek oz. le tega ni v roku prevzel.

 

ODSTOP OD POGODBE, VRAČILO IZDELKOV IN KUPNINE

Skladno z določili ZOVPot ima kupec pravico, da v roku 14 dni od prevzema naročila pisno obvesti ponudnika na elektronski naslov info@venkavojo.si da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Po prodajni pogodbi začne odstopni rok teči z dnem, ko je kupec pridobil fizično posest na izdelkih iz naročila ali jo je pridobila namesto kupca tretja oseba, ki ni dostavna oseba, in jo je v ta namen določil kupec.

Če kupec odstopi od pogodbe in je za naročilo tudi plačal kupnino, mu ponudnik brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v roku 14 dni od dneva prejema obvestila o odstopu od pogodbe, povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave. Vračilo kupnine s pripadajočimi stroški se izvrši v enaki obliki, kot je bilo opravljeno plačilo s strani kupca, razen če kupec izrecno zahteva drugače; v nobenem primeru zaradi odstopa od pogodbe kupec ne nosi nikakršnih stroškov. Vračilo kupnine s pripadajočimi stroški ponudnik ne izvrši toliko časa, dokler spletni center ne prejme vrnjenih izdelkov/naročila oz. dokler kupec ne pošlje dokazila, da je izdelke poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Izdelke kupec lahko vrne po pošti na naslov ponudnika. Na istem naslovu lahko izdelke vrne tudi osebno, vsak dan, v okviru delovnega časa spletnega centra. Kupcu se priporoča, da pošiljko večje vrednosti pošlje priporočeno ter izdelke za transport ustrezno pripravi.

Izdelki morajo biti v stanju kot jih je kupec prejel. Izdelke mora kupec vrniti nepoškodovane, nerabljene, v nezmanjšani količini in v originalni embalaži, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, ali se je njegova količina zmanjšala. V primeru, da je kupec izdelek že začel uporabljati odstop od pogodbe ni možen.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe v naslednjih primerih:

- pri pogodbah, katerih predmet so izdelki, ki so bili izdelani po natančnih navodilih kupca, ki so bili prilagojeni njegovim osebnih potrebam, ki zaradi svoje naravne ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe;

- pri pogodbah o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva.

 

VENKA VOJO d.o.o.

Liquid error: include usage is not allowed in this context